Arbete

Om du är arbetslös och jobbar deltid eller på timme ska du fylla i den tid du arbetar på kassakortet. När du jobbar extra gäller den så kallade deltidsbegränsningen.

Hör av dig till oss när du börjar arbeta

Det är viktigt att du hör av dig till oss så snart du får arbete på hel- eller deltid. Fyll i antalet arbetade timmar på dina kassakort redan från första arbetsdagen. Arbetar du heltid under en längre period kan du sluta fylla i dina kassakort.

75 dagar i kombination med arbete

Du som arbetar på deltid med månadslön eller timlön har rätt att använda 75 av dina 300 ersättningsdagar i kombination med arbete. De 75 dagarna är så kallade deltidsdagar. De veckor som du arbetar och samtidigt får ersättning förbrukar du deltidsdagarna. De veckor som du är helt arbetslös används inte dessa deltidsdagar. När dina deltidsdagar är slut har du möjlighet att få ersättning för veckor när du är helt arbetslös under förutsättning att du har dagar kvar på din ersättningsperiod. Läs mer om deltidsbegränsningen här.

Allt arbete ska fyllas i på kassakorten

Allt arbete ska fyllas i på dina kassakort, även om du jobbar på kvällar, nätter eller helger. Ta en titt i menyn till vänster för din typ av arbete.

Frågor?

Har du frågor om hur du ska fylla i just ditt arbete kan du kontakta oss på 08-412 33 00 eller info@aea.se.

Tyck till