Seminarium

Ordförklaringar

Frukostseminarium 170405

Omställning – vad kan a-kassan göra?

Tillsammans organiserar a-kassorna 3,5 miljoner medlemmar. Eftersom a-kassorna är specialiserade på olika verksamhetsområden har vi goda kunskaper om våra medlemmars arbetsmarknad, branscher och arbetsvillkor. Det snäva uppdrag som a-kassorna har idag skulle kunna utvidgas för att möjliggöra vassare service och stöd till våra medlemmar på arbetsmarknaden.

För två år sedan presenterade Socialförsäkringsutredningen sitt betänkande och öppnade där upp för att göra det möjligt för a-kassor att bedriva verksamhet som underlättar för medlemmar att få arbete.  Hur skulle a-kassorna kunna vara ett komplement till övriga aktörer och bidra till att lösa de delar som försäkring ska lösa, det vill säga ekonomisk trygghet och stöd till omställning och en flexibel arbetsmarknad där individerna vågar byta jobb?

Deltagare: Irene Wennemo, statssekreterare, Henrietta Stein, fr.o.m. 1 april biträdande generaldirektör på Arbetsförmedlingen, Lotta Finstorp (M) och Olle Åkerlund, kassaföreståndare på IF Metall.

Tid: Onsdagen den 5 april kl. 8.00-9.30 (frukost serveras från kl. 7.30)

OBS! Nytt datum

Plats: Akademikernas a-kassa, Klara Norra Kyrkogata 33

Anmälan: Skicka ett mejl till aloa@aea.se

Varmt välkommen!

Akademikernas a-kassa och IF Metalls a-kassa

 

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 21 mars 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg