Ny blankett för dig som söker ersättning

Ordförklaringar

Ny ansökningsblankett från den 1 september

När du ansöker om ersättning ska du från och med den 1 september fylla i blanketten Ansökan om arbetslöshetsersättning. Den ersätter blanketten Anmälan om arbetslöshet här hos AEA. Har du redan skickat in den gamla blanketten eller fyllt i den blankett du fått på arbetsförmedlingen är det inga problem - båda blanketterna kommer att gälla under en övergångsperiod. Du behöver alltså inte fylla i båda blanketterna.

Varför byter vi blankett?

Vi strävar efter att det ska vara så enkelt som möjligt att söka ersättning och för att du ska få rätt ersättning snabbt. Därför har vi förenklat blanketten genom att minska antalet frågor och formulera om dem.

Ladda ner blanketten här

Uppdaterad: 28 november 2014
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!