Den 20 september öppnar Mina sidor

Ordförklaringar

Internetkassan stängs ner fredagen den 19 september och du kommer att fylla i dina kassakort i Mina sidor från och med lördagen den 20 september. Du kommer att logga in med e-legitimation, BankID eller mobilt BankID.

Logga in med e-legitimation, BankID eller mobilt BankID

Den största skillnaden är att ditt lösenord kommer att ersättas med e-legitimation. Det finns olika typer av e-legitimation:

  • BankID - du loggar från din dator eller kort
  • Mobilt BankID - du loggar in med hjälp av din mobiltelefon på alla datorer och mobila enheter
  • Inloggning via Telias e-legitimation

Kontakta din bank så hjälper de dig att skaffa e-legitimation. Förutom att logga in i Mina sidor kan du deklarera hos Skatteverket, logga in hos Försäkringskassan, se din pension hos Pensionsmyndigheten med mera med en e-legitimation. Läs mer om de olika typerna av e-legitimation här.

Skaffa mobilt BankID för att kunna logga in från alla datorer och mobila enheter

Om du inte har e-legitimation installerad på din dator så kan du logga in och signera via mobilt BankID från din mobiltelefon. Kontakta din bank så ger de dig mer information om hur du gör för att skaffa mobilt BankID. Om du fyller i dina kassakort från en offentlig dator, till exempel på Arbetsförmedlingen, kan du signera dina kassakort med ett mobilt bankID.

Läs mer om e-legitimation här.

Uppdaterad: 28 november 2014
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!