Månadsrapport juni och juli 2015

Ordförklaringar

I juni fortsatte antalet medlemmar som fick arbetslöshetsersättning att minska. Samtidigt ökade antalet heltidsarbetslösa medlemmar som anmält sig på arbetsförmedlingen. Antalet medlemmar som var anmälda på arbetsförmedlingen var dock lägre i juni 2015 än i juni föregående 5 år.

Antalet heltidsarbetslös medlemmar som var anmälda på arbetsförmedlingen fortsatte att öka i juli. Detta är normalt för sommarmånaderna och bidrog till att antalet medlemmar som fått arbetslöshetsersättning ökade jämfört med i juni. Antalet medlemmar som var anmälda på arbetsförmedlingen i juli var fortsatt lägre än samma månad föregående fem år.

Vill du få statistiken direkt i din inbox?

Skicka ett mejl till statistik@aea.se om du vill få statistik och andra nyheter från oss direkt i din inbox.

Bifogad fil: manadsrapport_juni_juli_2015
Uppdaterad: 26 augusti 2015
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!