Månadsrapport oktober 2016

Ordförklaringar

Historiskt få ersättningstagare hos Akademikernas a-kassa.

I oktober fick 7 032 medlemmar arbetslöshetsersättning vilket är det lägsta antalet för en månad under hela 2000-talet. Drygt en procent av våra 690 300 medlemmar, fick ersättning utbetald under oktober månad. Det är ett tecken på att akademiker just nu har en väldigt gynnsam arbetsmarknad. Jämför vi det tredje kvartalet 2016 med det tredje kvartalet 2015 har antalet ersättningstagare totalt sett sjunkit med 14 procent. För kvinnor sjönk det med hela 15 och för män med 12 procent. Under samma period minskade antalet ersättningstagare i samtliga a-kassor med 8 procent.

Vill du få statistiken direkt i din inbox?

Skicka ett mejl till statistik@aea.se om du vill få statistik och andra nyheter från oss direkt i din inbox

Bifogad fil: manadsrapport_okt_2016
Uppdaterad: 21 november 2016
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!