Månadsrapport november 2016

Ordförklaringar

Få arbetslösa akademiker.

I november 2016 var antalet arbetslösa akademiker med ersättning från a-kassan fortsatt låg. 6 812 personer fick ersättning från Akademikernas a-kassa jämfört med 7 602 personer i november 2015. Det är en fortsatt nedåtgående trend och är ett kvitto på att arbetsmarknaden just nu är mycket god för akademiker.

Arbetslösa vanligare i Stockholm och Malmö.

Hälften, 3 473 personer av 6 812 ersättningstagare  bor antingen i Stockholm eller Malmö län. Detta samtidigt som dessa två län står för 43 procent av vårt totala medlemsantal vilket betyder att de två storstadsregionerna har en något högre genomsnittlig arbetslöshet än övriga delar av Sverige.

Vill du få statistiken direkt i din inbox?

Skicka ett mejl till statistik@aea.se om du vill få statistik och andra nyheter från oss direkt i din inbox

Bifogad fil: manadsrapport_nov_2016
Uppdaterad: 19 december 2016
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!