Mina sidor: sök ersättning Medlemsportalen: ditt medlemskap Stäng

Månadsrapport oktober 2017

Ordförklaringar

Antalet deltidsarbetslösa och timanställda som söker arbete i högre omfattning har sedan 2012 minskat varje månad jämfört med siffror för motsvarande månad föregående år. Nu har denna trend brutits då antalet deltidsarbetslösa samtliga månader från och med juli i år är högre än motsvarande period 2016.

 

Uppgifterna är hämtade från arbetsförmedlingen och innebär inte nödvändigtvis att de arbetslösa har ersättning från a-kassan. Att antalet deltidsarbetslösa ökar kan bero på att reglerna för deltidsarbetslösa som fyllnadsstämplar ändrades i mitten av maj 2017. Det har blivit möjligt att fyllnadsstämpla längre för de som arbetar få timmar per vecka vilket kan ha inneburit att fler vågar ta timanställningar i låg omfattning.

Vill du få statistiken direkt i din inbox?

Skicka ett mejl till statistik@aea.se om du vill få statistik och andra nyheter från oss direkt i din inbox

Bifogad fil: manadsrapport_okt_2017

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 23 november 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!