E-tjänster

Hej! Den 21 november flyttar de flesta av våra formulär in i nya Mina sidor. Mer om detta på aea.se/nyaminasidor Hälsningar från oss på a-kassan

Sök ersättning direkt

Alla formulär du behöver för att söka ersättning finns samlade här.

Arbetsgivarintyg

Anmäl konto

Vad ska jag skicka in?

Formulär/Blanketter

De flesta format, max 10 stycken i taget

Du kan ladda upp word, pdf, jpeg, jpg, png och gif max 2 MB. Det går att ladda upp maximalt 10 dokument åt gången.

Tips

  • Fota? Använder du en mobil eller platta för att fotografera av dokumentet? Använd högst 2 megapixel. Detta går att ställa om i de flesta smarta telefoner/plattor.
  • Skanna? Använder du andra program där man skannar in dokumentet så kan man de allra flesta fallen använda svart/vit eller gråskala. Det är väldigt sällan vi behöver ett färgdokument. Försök också så att fotona inte blir för mörka och att vinkeln blir rakt uppifrån som det blir i en kopiator.

 

Arbetsgivarintyget ska fyllas i av arbetsgivaren. Oftast är det löneadministratören som sköter denna uppgift. Intyget fylls i på arbetsgivarintyg.nu och kan signeras med e-legitimation och skickas via webben. Det går även bra att, mejla det eller skriva ut och posta det till oss.

 

Akademikernas a-kassa

Box 3536

103 69 Stockholm

SÖK ERSÄTTNING För dig som varit anställd

Alla som söker ersättning måste fylla i formuläret Anmälan om arbetslöshet.

Fyll formuläret Egen uppsägning om du har sagt upp dig och söker ersättning.

Om du vill avsluta ditt medlemskap gör du det här

Fyll i Studieintyg när du söker ersättning och har studerat året innan du blev arbetslös. Kom ihåg att bifoga ett registerutdrag som styrker omfattning och terminstider.

Om du har gått flera olika utbildningar, till exempel en högskoleutbildning och en kvällskurs, ska du fylla i ett studieintyg för varje. 

Om du vill fortsätta att studera samtidigt som du får ersättning ska du fylla i formuläret Ansökan om studier.

Vill du studera samtidigt som du får ersättning? Ansök i god tid och invänta beslut innan du påbörjar dina studier.

Den här blanketten behöver du skicka in om du har forskarstuderat. Den fylls i av både dig och din utbildningsanordnare.

Fyll i Återanmälan om det är mindre än 12 månader sedan du senast sökte ersättning.

Här fyller du i kassakort, ser beslut, utbetalningar och meddelanden. Logga in med BankID.

Om du inte är nöjd med beslutet kan du ompröva det. Ange vad du tycker är fel och hur vi ska ändra det. Har du några nya intyg kan du skicka med dem.

SÖK ERSÄTTNING För dig som varit företagare

Alla som söker ersättning måste fylla i formuläret Anmälan om arbetslöshet.

 Fyll i ett Arbetsintyg när du har arbetat i eget företag under det senaste året. Om du tidigare har arbetat i ditt företag vid sidan av en anställning och vill fortsätta arbeta i företaget samtidigt som du får ersättning ska istället fylla i formuläret Företag – Extraarbete.

Fyll i Företag – Extraarbete om du vill fortsätta jobba i ditt företag samtidigt som du får ersättning. Det kan vara möjligt om du tidigare arbetat i eget företag vid sidan om en heltidsanställning under minst 12 månader (så kallad bisyssla). Det gäller också om du har arbetat vid sidan om en deltidsanställning på minst 17 timmar per vecka under minst sex månader (så kallat begränsat företag).

Fyll i formuläret Företag – Vilande om du endast behöver intyga att du inte längre är verksam i ditt företag. Om du behöver lämna fler uppgifter om ditt företag, eller om du har avvecklat ditt företag, ska du istället fylla i formuläret Företag – Arbetsintyg.

Ring oss för mer information!

För att vi ska kunna räkna med inkomster i ditt företag när vi beräknar din ersättningsgrundande inkomst behöver vi uppgifter från Skatteverket. Du begär själv inkomstuppgifter genom att skriva ut blanketten och skicka den till Skatteverket.

Fyll i det här formuläret om du arbetar eller under det senaste året har arbetat i ett företag som ägs av någon av dina familjemedlemmar.  

Fyll i det här formuläret om du har ett jord- eller skogsbruk.

Här fyller du i kassakort, ser beslut, utbetalningar och meddelanden. Logga in med BankID.

UNDER ARBETSLÖSHETEN För dig som är arbetslös

Skicka in Meddelande om arbete när du börjar arbeta eller om anställningsförhållandena i ditt nuvarande arbete förändras. Kom ihåg att fylla i allt arbete på kassakortet. Meddelande om arbete kan skickas in istället för ett anställningsbevis.

När din anställning är slut eller efter sex månader kommer vi att behöva ett Arbetsgivarintyg som din arbetsgivare ska fylla i. Det behöver vi för att kunna kontrollera att du fått rätt ersättning.

Logga in i Mina sidor med BankID och ändra dina kassakort.

Mina sidor

EU/EES och Schweiz
MEDLEMSKAP Medlemsansökan, byte, utträde

Beställ/Skriv ut

Du kan beställa hem kassakort och formulär. Du kan också skriva ut formulären, men inte kassakorten.

Beställ/Skriv ut