Så tidrapporterar du

Ordförklaringar

För att få din ersättning utbetald ska du tidrapportera i Mina sidor. Du fyller i tidrapporten när veckorna har passerat (de får max vara 9 månader gamla). Vi betalar ut ersättning på torsdagar och för att du ska få dina pengar samma vecka måste du tidrapportera senast måndag kväll. 

Tidrapportera varje vecka

Tidrapportera varje vecka Du kan spara tidrapporten och fylla i flera på samma gång och på så sätt få månadsutbetalningar. En tidrapport får inte vara äldre än nio månader för att ersättning ska kunna betalas ut.

Ersättning på torsdagar Utbetalning sker på torsdagar och vi behöver din tidrapport senast måndag kväll för att kunna betala ut samma vecka.

Om du fyller i din tidrapport på papper (tidigare hette det kassakort) får du alltid pengarna tidigast veckan efter kortet kommit in till oss.

Mer om utbetalning

 

Så tidrapporterar du

Hur du tidrapporterar beror helt på vilken sysselsättning du har haft. Det är viktigt att den fylls i på rätt sätt så att du får rätt ersättning. Fyll även i lördag och söndag. 

Arbetslös Är du arbetslös 100 procent fyller du i Arbetslös.

Arbete Du som arbetar med timlön ska fylla i alla timmar du arbetar. Det har ingen betydelse om de är på en vardag eller på en helg. Även nattarbete och jourarbete ska fyllas i. Har du fastställd arbetstid i procent fyller du i sysselsättningsgrad.

Mer om arbete

Föräldraledighet/VAB Om du är föräldraledig ska du tidrapportera detta. Skulle du vara föräldraledig på lördagar eller söndagar påverkar inte detta din arbetslöshetsersättning, men det är viktigt att du fyller i det. Vi får en signal från Försäkringskassan om att du fått både föräldrapenning och a-kassa.

Mer om föräldraledighet/VAB

Sjuk Om du är sjuk ska du tidrapportera detta under Sjukpenning/Föräldrapenning och anmäla det till Försäkringskassan. Skulle du ha sjuk- eller aktivitetsersättning gäller specialregler.

Mer om sjukdom

Semester/Ledighet Om du har betald semester från ett deltidsarbete ska du tidrapportera semester - du bockar alltid i hela dagen. Om du är arbetslös ska du använda rutan Kan inte ta arbete om du inte kan eller vill arbeta.

Mer om semester/ledighet

Hör av dig om något ändras

Hör av dig så snart något i din situation förändras. Att de uppgifter du lämnar till oss är riktiga intygar du på heder och samvete och du har ansvar för att anmäla förändringar inom 2 veckor. Exempel på förändring är att du har börjat jobba, studera eller funderar på att starta företag.

Niomånadersgräns

Vi kan inte betala ut ersättning för tidrapporter som är äldre än nio månader.

Uppdaterad: 9 april 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!