Så tidrapporterar du

Ordförklaringar

För att få ersättningen utbetald ska man tidrapportera i Mina sidor när veckan har passerat. Tidrapporten får max vara 9 månader gammal. Vi betalar ut ersättning på torsdagar och för att man ska få pengarna samma vecka måste man tidrapportera senast måndag kväll. 

Tidrapportera varje vecka

Tidrapportera varje vecka Man kan spara tidrapporten och fylla i flera på samma gång och på så sätt få månadsutbetalningar. En tidrapport får inte vara äldre än nio månader för att ersättning ska kunna betalas ut.

Ersättning på torsdagar Utbetalning sker på torsdagar och vi behöver tidrapporten senast måndag kväll för att kunna betala ut samma vecka.

Om man fyller i din tidrapport på papper (tidigare hette det kassakort) får man alltid pengarna tidigast veckan efter kortet kommit in till oss.

Mer om utbetalning

 

Så fyller du i tidrapporten

Hur man tidrapporterar beror helt på vilken sysselsättning man har haft. Det är viktigt att den fylls i på rätt sätt så att man får rätt ersättning. Fyll även i lördag och söndag. 

Aktivitetsstöd Man behöver inte tidrapportera alls. Börjar programmet mitt i en vecka fyller man i Kan inte ta arbete på tidrapporten de dagar Försäkringskassan betalar ut ersättning.

Arbetslös Är man arbetslös 100 procent fyller man i Arbetslös.

Arbete Arbetar man extra med timlön ska timmarna man arbetar fyllas i. Det har ingen betydelse om de är på en vardag eller på en helg. Även nattarbete och jourarbete ska fyllas i. Har man fastställd arbetstid i procent fyller man i procentsatsen i rutan Anställningens omfattning.

Mer om arbete

Föräldraledighet/VAB Om man är föräldraledig fyller man i rutan Sjuk/Föräldrapenning. Skulle man vara föräldraledig på lördagar eller söndagar påverkar inte detta arbetslöshetsersättningen, men vi får en signal från Försäkringskassan om att man fått både föräldrapenning och a-kassa. Då är det viktigt att vi det att det inte är för exakt samma tid.

Mer om föräldraledighet/VAB

Sjuk Om man är sjuk ska man tidrapportera detta under Sjukpenning/Föräldrapenning och anmäla det till Försäkringskassan. Skulle man ha sjuk- eller aktivitetsersättning gäller specialregler.

Mer om sjukdom

Semester/Ledighet Om man har betald semester från ett deltidsarbete ska man tidrapportera semester - bockar alltid i hela dagen. Om man är arbetslös ska man använda rutan Kan inte ta arbete om man inte kan eller vill arbeta.

Mer om semester/ledighet

Hör av dig om något ändras

Hör av dig så snart något i din situation förändras. Att de uppgifter du lämnar till oss är riktiga intygar du på heder och samvete och du har ansvar för att anmäla förändringar inom 2 veckor. Exempel på förändring är att du har börjat jobba, studera eller funderar på att starta företag.

Niomånadersgräns

Vi kan inte betala ut ersättning för tidrapporter som är äldre än nio månader.

Uppdaterad: 21 december 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!