Inkomstförsäkring

Ordförklaringar

Hur mycket du får ut från din inkomstförsäkring och hur du ansöker om den ser olika ut från fackförbund till fackförbund. Nedan har vi listat Saco-förbunden och Vårdförbundet. Har du tecknat en försäkring via ett annat fackförbund eller privat aktör ska du kontakta dem för mer information om hur du ansöker om ersättning från inkomstförsäkringen.

Saco inkomstförsäkring skickar ansökningshandlingar hem automatiskt

När du anmäler dig på arbetsförmedlingen meddelar vi Saco Inkomstförsäkring att du är arbetslös. Saco inkomstförsäkring kommer då att skicka hem ansökningshandlingar till dig som har din försäkring via dem. Du kan läsa mer om villkor och ersättningsnivåer på respektive fackförbunds egen sida på www.inkomstforsakring.com.

Ansök själv om inkomstförsäkring

Har du din inkomstförsäkring via något av fackförbunden nedan måste du själv ansöka om ersättning. Du kommer inte att få någon information hemskickad automatiskt. På bolagens hemsidor kan du läsa mer om vilka intyg just de behöver för att kunna betala ut din ersättning.

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 14 september 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg