Mina sidor: sök ersättning Medlemsportalen: ditt medlemskap Stäng

Inkomstförsäkring

Ordförklaringar

Hur mycket du får ut från din inkomstförsäkring och hur du ansöker om den ser olika ut från fackförbund till fackförbund. Nedan har vi listat våra fackförbund (Sacoförbunden och Vårdförbundet).

Inkomstförsäkringen skickar ansökan

Har du Akademikernas inkomstförsäkring via något av fackförbunden nedan får du dina ansökningshandlingar hemskickade när du registrerat dig på arbetsförmedlingen. Regler och villkor finns hos Akademikernas inkomstförsäkring.

Akademikernas inkomstförsäkring

Ansök själv om inkomstförsäkring

Har du din inkomstförsäkring via något av fackförbunden nedan måste du själv ansöka om ersättning. Du kommer inte att få någon information hemskickad automatiskt. På bolagens hemsidor kan du läsa mer om vilka intyg just de behöver för att kunna betala ut din ersättning.

Annan försäkring?

Har du tecknat en inkomstförsäkring via ett annat fackförbund eller privat aktör ska du kontakta dem för mer information om hur du ansöker om ersättning från inkomstförsäkringen.

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 7 februari 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg