Gör detta hos Arbetsförmedlingen

Ordförklaringar
arbetsförmedlingen

För att kunna få ersättning måste man vara registrerad hos Arbetsförmedlingen. Det är det viktigt att man söker arbete aktivt och rapporterar vilka jobb man sökt till arbetsförmedlingen. Rapporten ska lämnas mellan den 1:a och den 14:e varje månad. Lämnar man ingen rapport får vi ett meddelande av arbetsförmedlingen och vi utreder en varning eller kortare avstängning.

Registrering första dagen

För att kunna få ersättning från a-kassan måste man vara registrerad på Arbetsförmedlingen. Det går inte att registrera sig retroaktivt och det är bara för dagar man är registrerad man kan få ersättning. Logga in med BankID* på webben, skriv in dig och boka ett möte med en arbetsförmedlare.

Skriv in dig

*Om man saknar BankID måste man besöka en arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen för att bli registrerad.

Sök arbete aktivt

  • Det är viktigt att man söker arbete aktivt. För att man ska kunna få rätt stöd av arbetsförmedlingen behöver de veta vilka jobb man har sökt och vad mer man har gjort för att få ett nytt jobb. 
  • Skulle man inte söka arbete tillräckligt aktivt skickar arbetsförmedlingen ett meddelande till oss och vi måste utreda om man får en varning eller kortare avstängning.

Till Platsbanken

Rapportera aktiviteter senast den 14:e

För att det inte ska bli något avbrott i ersättningen ska man rapportera jobbsökaraktiviteterna till arbetsförmedlingen senast den 14:e varje månad.

Mer om aktivitetsrapporten

Läs mer i Arbetsförmedlingens broschyr Aktivitetsrapport för din skull

Uppdaterad: 28 juni 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!