Mina sidor: sök ersättning Medlemsportalen: ditt medlemskap Stäng

Timarbete och deltid

Ordförklaringar

När du deltidsarbetar kan du få a-kassa i upp till 60 veckor. Hur mycket du kan få beror på skillnaden i tid när vi jämför hur du jobbade förut med hur du jobbar nu. Och om du fortfarande är arbetslös efter 60 veckor har du möjlighet att fortsätta att få a-kassa, men bara om du då är helt arbetslös.

Vad räknas som en deltidsvecka?

En deltidsvecka är en vecka där du varit arbetslös och fått a-kassa med en eller flera ersättningsdagar. Oavsett om du har arbetat 1 dag i en vecka eller 4 dagar i en vecka så räknas den som en deltidsvecka.

Hur länge/mycket kan jag jobba?

Hur länge du kan få a-kassa beror förstås på om du har ersättningsdagar kvar på din ersättningsperiod – antalet ersättningsdagar kan du kontrollera i Mina sidor.

Mer om 60-veckorsregeln här

Arbetat mindre än heltid före arbetslösheten?

På ditt beslut i Mina sidor ser du vilken genomsnittlig arbetstid vi räknat fram. Har du arbetat mindre än heltid kan det påverka hur många dagar du får per vecka när du kombinerar a-kassa och arbete.

Räkna på hur många dagar du får

Var du arbetslös före 15 maj 2017? Läs mer om regeln som gällde då

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 14 november 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!