Därför ska du vara med

Ordförklaringar

Varför ska man egentligen vara med i a-kassan? 99 procent av våra medlemmar har just nu jobb. Men a-kassan är också till för alla som jobbar. Att försäkra sin bil och sitt hem är heligt. Men vad hände med jobbet? A-kassan borde vara lika självklar.

Varför vara med i a-kassan?

Situationen på arbetsmarknaden är inte den enda orsaken till att du kan förlora jobbet. Det finns många scenarier som kan göra att det oväntade händer. Vad händer om företaget du jobbar på går i konkurs? Och vad gör du om du träffar någon och bara måste flytta till en annan stad, eller om du har en chef du inte bara står ut med. A-kassan ger dig en frihet att ändra dig – utan att behöva oroa dig att stå utan inkomst.

  • A-kassan är en medlemsorganisation Vi finns till för våra medlemmars skull.
  • A-kassan är inte vinstdrivande Fler medlemmar betyder inte vinst för oss, det betyder att vi kan fortsätta ha låg avgift. Vi rekryterar inte för att tjäna pengar.
  • A-kassan är viktig för samhället och välfärden Med a-kassan som tillfällig inkomst ska man ha möjlighet att fokusera på att hitta nytt jobb – grunden för en dynamisk arbetsmarknad. 
  • Politiskt obunden Vårt mål är att ge ekonomiskt stöd för dem utan jobb, via pengar från staten och medlemmarna.

Varför just Akademikernas a-kassa?

  1. Vi är många Tillsammans är vi Sveriges största a-kassa med nästan 700 000 medlemmar. Eftersom vi är många kan vi hålla avgiften låg.
  2. Du behöver inte byta Du som är akademiker kan vara med hela ditt arbetsliv.
  3. Både för företagare och anställda Våga ta ett nytt steg i karriären – oavsett om du är anställd eller frilansar.
  4. Du är tryggare Om det inte går som du tänkt dig på arbetsmarknaden backar vi upp dig.
  5. Vi är experter på a-kassa Vår personal är kompetent och fortbildas kontinuerligt i försäkringen, bemötande och klarspråk.
  6. Vi finns här för dig Vi svarar i telefon alla vardagar 9-16. Du når oss på mejl info@aea.seFacebook och Twitter.

Mer om försäkringen du tecknar när du går med

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 28 oktober 2016
Sidansvarig: Annika Stenberg