Efter arbete i EU/EES eller Schweiz

Ordförklaringar

Ansök om medlemskap hos oss direkt när ditt arbete i den andra medlemsstaten har upphört. Vänta inte på intyg från arbetslandet eller andra handlingar som du vill bifoga. Hör gärna av dig till oss innan din anställning har upphört så kan vi informera om vad som gäller för dig i din situation.

Jag har fått jobb i Sverige

Om du redan jobbar i Sverige eller ska börja jobba här direkt efter ditt utlandsarbete räcker det med att du fyller i vår medlemsansökan. Vi behöver i den här situationen inga handlingar från arbetslandet. Däremot behöver vi uppgift om vem som är din svenska arbetsgivare och en bekräftelse från dig att du har påbörjat din anställning.

Till medlemsansökan

Jag har inget jobb i Sverige

Om du är arbetslös och vill ansöka om ersättning är det viktigt att du registrerar dig på arbetsförmedlingen så snart du kan. Du kan bara få ersättning från och med den dag du är inskriven som arbetssökande.

Om du bara vill ansöka om medlemskap - kontakta oss för information om vilka uppgifter vi behöver.

Till medlemsansökan

Ansök om ersättning

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 27 oktober 2016
Sidansvarig: Annika Stenberg