Jusek

Ordförklaringar

Jusek är akademikerförbundet för jurister, ekonomer, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Ett medlemskap i Jusek ger dig en mängd fördelar och möjligheter.

Gå på spännande seminarier med aktuella talare

Varje år arrangerar vi hundratals seminarier för att du som medlem ska kunna förkovra dig inom olika ämnen. Här kan du dessutom vidga ditt nätverk genom att träffa andra medlemmar.

Få koll på löneläget

Inför lönesamtalet kan det vara bra att vässa argumenten. Som medlem har du tillgång till både Juseks egen lönestatistik samt Sveriges största databas för akademikerlöner, Saco Lönesök. I den kan du söka och jämföra din lön med andra akademiker.

Använd Juseks medlemsrådgivning

Våra ombudsmän och jurister ser till att dina anställningsförhållanden är schysta. Medlemsrådgivningen svarar på frågor om lön, semester, övertid och anställningskontrakt.

Juseks karriärstöd – när du vill vidare

Ta hjälp av Jusek när du vill utveckla dig på jobbet eller när det är dags att komma vidare i karriären. Ta del av seminarier, workshops och stöd via webb och telefon. Vi erbjuder även simulerade anställningsintervjuer och cv-granskning.

Trygg med Juseks inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften och den ger dig extra trygghet om du skulle bli arbetslöshet. Du har också möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar som ger högre ersättning eller ger ersättning under längre tid. För att få inkomstförsäkring måste du vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Chefsstöd

Chefsrollen kan kännas ensam och behovet av kontakter och erfarenhetsutbyte kan vara stort. Som chefsmedlem i Jusek får du särskilt stöd, verktyg och mötesplatser via event, seminarier och nätverk.

Jusek har drygt 88 000 medlemmar inom privat, kommunal och statlig sektor. Omkring 20 000 av medlemmarna är studenter vid Sveriges universitet och högskolor. Vi arbetar aktivt med att stötta våra studenter i deras steg mellan studier och arbetsliv

Hemsida: www.jusek.se 

E-post: jusek@jusek.se 

Telefon: 08-665 29 00

Källa: Saco

Jusek passar dig som arbetar som:

Advokat

Arbetsförmedlare

Banktjänsteman

Beteendevetare

Biståndsbedömare

Civilekonom/Ekonom

Copywriter

Datavetare

Departementssekreterare

Domare

Ekonom

Familjerättssekreterare

Frivårdsinspektör

Förhandlare

Försäkringstjänsteman

Handläggare

HR-specialist

Informatör/kommunikatör

  

IT-konsult

IT-strateg/ansvarig

IT-yrken

Jurist

Kommunikationsyrken

Kronofogde

Marknadsförare

Nationalekonom

Ombudsman

Personalvetare

Projektledare

Samhällsvetare

Studie- och yrkesvägledare

Turismyrken

Utbildningsadministratör

Utredare

Webbredaktör

Åklagare

Uppdaterad: 22 mars 2019
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!