Är du Sveriges trevligaste byråkrat?

Ordförklaringar

Akademikernas a-kassa växer och därför behöver vi dig! Vi vill vara den självklara a-kassan för alla akademiker och därför utvecklar vi löpande service och arbetssätt.

Våra ledord är ledarskap, ansvar, tydlighet, respekt och humor.

Vi söker engagerade handläggare

Våra handläggare hjälper de arbetslösa att ansöka om ersättning och utreder och fattar beslut när ansökan kommit in. För att kunna göra ett bra jobb bör du hålla med om att

  • alla som yrkesarbetar borde vara med i a-kassan
  • lika ärenden ska behandlas lika och att alla har rätt att få ett gott bemötande
  • det ska vara lätt att få kontakt med oss och att få den information man behöver

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du informerar om rättigheter och skyldigheter för arbetslösa, och vägleder i hur man söker arbetslöshetsersättning. Kontakterna sker framför allt via telefon, mejl och andra digitala kanaler. Du ska också hämta in underlag, göra beräkningar och fatta beslut. Du arbetar självständigt med dina uppgifter men ingår också i ett team där ni har gemensamt ansvar för att gruppen når sina mål.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har akademisk utbildning eller relevant erfarenhet från handläggningsarbete, gärna från a-kassa eller liknande verksamhet
  • är tydlig i din kommunikation och uttrycker dig väl i tal och skrift
  • har goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ytterligare språk

Som person är du ansvarstagande, engagerad och effektiv, och du har lätt för att fatta beslut. Att ge god service är en självklarhet för dig. Du förstår värdet av ett kontinuerligt förbättringsarbete och bidrar gärna med dina idéer och erfarenheter.

Om tjänsten

Vi söker nu två handläggare för tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Placering på vårt kansli i centrala Stockholm.

Ansökan

Mejla ditt personliga brev och CV till rekrytering@aea.se och ange ”Handläggare 2018” i ämnesraden. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 25 september 2018.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa sektionscheferna Lars Molin på  08-412 33 60 eller Seija Börgesson på  08-412 33 66 eller mejla dem på lars.molin@aea.se eller seija.borgesson@aea.se. Facklig representant är Kee Frost Kotti, 08-412 33 67.

Uppdaterad: 18 september 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!