Vill du ha ett kvalificerat sommarjobb och är riktigt bra på service?

Ordförklaringar
Försäkringshandläggare 2018

Akademikernas a-kassa söker nu medarbetare inför sommaren! Vi vill vara den självklara a-kassan för alla akademiker och därför utvecklar vi löpande service och arbetssätt. Våra ledord är ansvar, humor, tydlighet, ledarskap och respekt.

Vi söker handläggare för visstidsanställning

Våra handläggare hjälper de arbetslösa att ansöka om ersättning och utreder och fattar beslut när ansökan kommit in. För att kunna göra ett bra jobb bör du hålla med om att

  • alla som yrkesarbetar borde vara med i a-kassan
  • lika ärenden ska behandlas lika och att alla har rätt att få ett gott bemötande
  • det ska vara lätt att få kontakt med oss och att få den information man behöver

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär att informera om rättigheter och skyldigheter för de arbetslösa och vägleda i hur man söker arbetslöshetsersättning. Du ska också hämta in underlag och fatta beslut i enklare ärenden. I arbetet förekommer även kontakt med arbetsgivare och andra myndigheter. Kontakterna sker framför allt via telefon, mejl och andra digitala kanaler. Du arbetar självständigt med dina uppgifter men ingår också i ett team där ni har gemensamt ansvar för att gruppen når sina mål.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har påbörjad eller slutförd akademisk utbildning eller relevant erfarenhet från handläggningsarbete, gärna från a-kassa eller liknande verksamhet.
  • tycker om att jobba strukturerat mot uppsatta mål
  • är tydlig i din kommunikation och uttrycker dig väl i tal och skrift
  • kan ta till sig och förklara lagtext på ett pedagogiskt sätt
  • har goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ytterligare språk

Som person är du ansvarstagande, engagerad och effektiv, och du har lätt för att fatta beslut och trivs med att ge service. Du förstår värdet av ett kontinuerligt förbättringsarbete och bidrar gärna med dina idéer och erfarenheter.

Du erbjuds

Visstidsanställning under perioden 2 maj till 28 september 2018 alternativt till 31 augusti 2018.

Ansökan

Mejla ditt personliga brev och CV till sommar@aea.se och ange "Försäkringshandläggare 2018" i ämnesraden. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 2 mars 2018.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa sektionscheferna Philip Forsell på 08-562 504 63 eller Marie Neffler på 08-412 33 68 eller mejla dem på philip.forsell@aea.se eller marie.neffler@aea.se. Facklig representant är Kee Frost Kotti, 08-412 33 67.

Uppdaterad: 13 februari 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!