Handläggare till Akademikernas a-kassa

Ordförklaringar

Handläggare till Akademikernas a-kassa

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa. Vi vill vara den självklara a-kassan för alla akademiker och därför är det viktigt för oss att vara tillgängliga, ge personlig service och ett gott bemötande. Med drygt 700 000 medlemmar är du som handläggare viktig för att våra medlemmar ska få det bästa bemötandet samt både personlig och snabb service.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som beslutsfattande handläggare jobbar du brett och fungerar både som första ledet i kontakten mot våra medlemmar och utreder de ärenden som kommer in. Du tar även beslut gällande ersättning och ska utifrån Lagen om arbetslöshetsförsäkring avgöra om det går att fatta beslut på befintliga handlingar. Vidare vägleder du våra medlemmar i de digitala tjänster som vi erbjuder och slutligen ger du råd och support över telefon, mejl samt handlägger ansökningar från början till slut.

Tjänsten är ett sommarvikariat och sträcker sig mellan april och september.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll ser vi att du drivs av en vilja att kommunicera och hjälpa andra. Du är pedagogisk i ditt tillvägagångssätt och är duktig på att förklara på ett lättförståeligt sätt. Vidare tror vi även att du:

  • kan uttrycka dig tydligt och trevligt i både tal och skrift
  • kan arbeta självständigt
  • har goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ytterligare språk
  • har lätt för att analysera problem och material
  • har god dator- och systemvana

Som person är du ansvarstagande, engagerad och effektiv, och du trivs med att ge utmärkt service. Du förstår värdet av ett kontinuerligt förbättringsarbete och bidrar därför gärna med dina idéer och erfarenheter. Vi ser även gärna att du har en akademisk utbildning i bakgrunden.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 10 februari 2019. Du skickar in din ansökan här. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072-224 85 30.

Välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: 23 januari 2019
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!