Mina sidor: sök ersättning Medlemsportalen: ditt medlemskap Stäng

Bli medlem

Ordförklaringar

Bli medlem hos oss direkt när arbetet inom EU/EES/Schweiz har upphört. Vänta inte på intyg. Det viktigaste är att det inte blir glapp i försäkringsperioderna. Man behöver ett permanent arbetstillstånd för att kunna få ersättning från oss.

Medlemsansökan

Har fått arbete i Sverige

Är arbetslös i Sverige

Medborgare utanför EU/EES/Schweiz

Har fått arbete i Sverige

Har man börjat arbete i Sverige direkt efter utlandsarbetet räcker det med att man fyller i vår medlemsansökan. Vi behöver inga handlingar från arbetslandet. Däremot behöver vi uppgift om vem som är din svenska arbetsgivare och en bekräftelse från dig att du har påbörjat din anställning. Ladda upp detta i Mina sidor.

Är arbetslös i Sverige

  • Registrera dig på arbetsförmedlingen så snart du kan. Du kan bara få ersättning från och med den dag du är inskriven som arbetssökande, det går inte att registrera sig retroaktivt.

Ansök om ersättning

Om man bara vill ansöka om medlemskap - kontakta oss för information om vilka uppgifter vi behöver.

Medborgare utanför EU/EES/Schweiz

För att kunna få ersättning om man är medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz måste man ha ett permanent arbetstillstånd och det är först när man har det som det är värt att bli medlem. 

Om man inte har ett giltigt arbetstillstånd kan arbetsförmedlingen neka till att man blir registrerad, vilket medför att man inte har rätt till arbetslöshetsersättning även om man är medlem.

För mer information kring ditt arbetstillstånd vänligen kontakta Migrationsverket.

Mer om medlemskap

 

Uppdaterad 28 juni 2018
Sidansvarig Medhanye Iyasu
Fråga oss!